Σοσιαλιστής χωρίς σύνορα.

Έκπληξη, αμηχανία, φόβος (αυτός της απώλειας), είναι μερικά απ΄ τα συναισθήματα που μας προκάλεσε χθες, στην ομιλία του στη βουλή, ο πάνσοφος ηγέτης Γ. Παπανδρέου.

Απαράβατες αρχές της Eλληνοφρένειας είναι ο σεβασμός στην διαφορετικότητα και ο σεβασμός στον άνθρωπο. Και μιας και αναφερθήκαμε στον σεβασμό, πρέπει να πούμε καθαρά χωρίς υπεκφυγές πως ο σεβασμός κερδίζεται, δεν επιβάλλεται.
Βέβαια, η αλήθεια είναι πως η ζωή, μας ξεπερνά, αφού ο σεβασμός «έρχεται» τις περισσότερες φορές με καταπιεστικά μέσα, όπως με αυτό της επιβολής. 

Τώρα αν αναρωτηθείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά που μόλις διαβάσατε, με την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού των ελλήνων(;), η απάντηση είναι μία και ξεκάθαρη: Καμία. 

Και δεν έχουν καμία σχέση για δύο απλούς λόγους. Πρώτον, γιατί αν δεν είχαν γραφτεί οι παραπάνω βαθυστόχαστες σκέψεις το κείμενο θα έμοιαζε φτωχό, «λίγο» μπροστά στις ιστορικές στιγμές που ζούμε, και δεύτερον γιατί ό,τι και να γράψει κανείς για την χθεσινή ομιλία του Γ.Παπανδρέου, θα έχει έναν και μόνον στόχο: Να αδικήσει ένα μεγάλο ταλέντο.

 Για τους παραπάνω λόγους η Eλληνοφρένεια αναδημοσιεύει -χωρίς την παραμικρή επέμβαση, μερικά αποσπάσματα της ομιλίας του πρωθυπουργού, που μας έκαναν γι’ ακόμη μια φορά υπερήφανους.

Γ.Παπανδρέου 02/11/11

«Τι πετύχαμε, αγαπητοί συνάδελφοι: η συμφωνία που πετύχαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιοαπομακρύνει την ανασφάλεια και μας επιτρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον μας, απαλλαγμένοι από ένα σημαντικό μέρος του βάρους του παρελθόντος.»

«Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πετύχαμε όμως και κάτι πιο σημαντικό: μια συμφωνία για να απαλλαγούμε από το υπέρογκο χρέος που μας έπνιγε. Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ φεύγουν από τις πλάτες των Ελλήνων και τα αναλαμβάνουν οι τράπεζες.»

«Πατριωτισμός είναι να δούμε την ίδια μας την ιστορία και να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη της διχόνοιας, της διαίρεσης και της επίκλησης πλαστών επιχειρημάτων στο όνομα της πατρίδας, που τελικά λειτούργησαν σε βάρος της.»

«Η κυβέρνηση διαθέτει την δεδηλωμένη και έχουμε μπροστά μας δύο χρόνια δημιουργικής δουλειάς, με συγκεκριμένο πρόγραμμα.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου