Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το θέμα του γένους για τις στρατιωτικές σχολές

Κατατέθηκε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τη δικηγόρο Αθηνών Χριστίνα Τσαμπάζη, η αίτηση αναστολής της απάλειψης του ελληνικού γένους ως προϋπόθεση για την ένταξη στις στρατιωτικές σχολές. Από εκεί και πέρα, το λόγο έχει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Ενάγοντες είναι έξι απόστρατοι αξιωματικοί και... ένας εν ενεργεία!


Ερώτηση των Θάνου Πλεύρη & Άδωνι Γεωργιάδη
Λίγες ημέρες πριν, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης & Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με θέμα «Αριθμός εισακτέων μη Ελλήνων στο γένος σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές για το ακαδ. Έτος 2011-2012». Την παραθέτουμε:


Στην πρόσκληση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Σχολής και απευθύνεται στους επιτυχόντες σπουδαστές (ακαδ. Έτους 2011-2012) και τους πληροφορεί για θέματα κατάταξης τους, αναφέρεται ως απαραίτητο πιστοποιητικό στην ενότητα "Δικαιολογητικά Κατάταξης", που αφορά συγκεκριμένα "τους Καταγόμενους από την αλλοδαπή που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ την Ελληνική Ιθαγένεια":
‘Βεβαίωση της Ελληνικής Προξενικής Αρχής της χώρας προελεύσεως των, με την οποία θα βεβαιούται ότι έχουν εκκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, για την παραίτησή τους από την ιθαγένεια της χώρας αυτής'.




Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής θα πρέπει εντός τριών (3) μηνών, από την κατάταξή τους στη Σχολή, να έχουν παραιτηθεί της υπηκοότητας της χώρας από την οποία προέρχονται. Η παραίτηση των επιτυχόντων από την ιθαγένεια της χώρας προελεύσεώς των θα βεβαιούται με την προσκόμιση επισήμου κυβερνητικού εγγράφου της χώρας αυτής (ενν. της Χώρας προελεύσεως), θεωρημένου από την Ελληνική Προξενική Αρχή της χώρας προελεύσεως, από το οποίο θα προκύπτει η παραίτηση."
Και ερωτούν: «Ποια είναι η νομική βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η συγκεκριμένη παράγραφος της πρόσκλησης της ΣΣΕ; Πόσοι επιτυχόντες στην ΣΣΕ αλλά και στις υπόλοιπες Στρατιωτικές Σχολές κατατάχτηκαν το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, ανήκουν στην ανωτέρω κατηγορία; Πόσοι επιτυχόντες στις Στρατιωτικές Σχολές (ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ) για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 είναι μη Έλληνες στο γένος, αλλά έχουν την ελληνική ιθαγένεια; Πόσοι σπουδαστές στις Στρατιωτικές Σχολές που φοιτούν σήμερα (και έχουν εισαχθεί με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων) είναι μη Έλληνες το γένος;»


Και πείτε μου εσείς ότι έτσι δεν θα παράσχουμε δωρεάν στρατιωτική εκπαίδευση στη μισή Αλ Κάιντα ή ότι δεν θα διαλυθούν με όλα αυτά οι Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και τι θα γίνει με το εθνικό φρόνημα; Το ΠΑΣΟΚ, διαλύει στην κυριολεξία το στράτευμα...




Μια απίστευτη «κατάθεση» του Ε. Βενιζέλου
Όμως, από την όλη συζήτηση για το θέμα, προκύπτουν πολλά. Και παραθέτουμε κάτι που βρήκαμε στα πρακτικά της Βουλής και ίσως πέρασε απαρατήρητο. Την 1η Μαΐου 2010, απαντώντας ο τότε ΥΠΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος, στον βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιάννη Κοραντή, για την υπόθεση του γένους για τους υποψηφίους στις στρατιωτικές σχολές, είπε μεταξύ άλλων τα κάτωθι απαράδεκτα και εξωφρενικά:


«Κανείς μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, Έλλην πολίτης, δεν έχει ενταχθεί στο σώμα των Ελλήνων αξιωματικών, ούτε καν ως δόκιμος αξιωματικός (σ. σ. αυτό είναι απόλυτα ανακριβές, υπάρχουν περιπτώσεις μουσουλμάνων που έγιναν δόκιμοι αξιωματικοί). Πολύ περισσότερο ως μόνιμος. Διότι δεν εθεωρείτο Έλλην το γένος και παραβιαζόταν το σύνταγμα, και δεν είχα προαποφασίσει τίποτα. Γιατί αυτή είναι η πρώτη προκήρυξη εισαγωγής σε ανώτατες στρατιωτικές σχολές που υπογράφω ως υπουργός. Και μόλις διαπίστωσα ότι ο νομικός σύμβουλος του ΓΕΕΘΑ στρατιωτικός δικαστής, έχει διατυπώσει παρατήρηση για την αντισυνταγματικότητα του όρου, να είναι υποψήφιος ‘Ελληνας, όχι μόνο κατά την ιθαγένεια, αλλά και κατά το γένος, διέγραψα ως όφειλα με την ιδιότητα του υπουργού και με την ιδιότητα του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, τον κατάφωρα αντισυνταγματικό αυτό όρο».
Διέγραψε ο κ. υπουργός, αποφάσισε και διέταξε! Δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό συνιστά «θεσμικού τύπου» λειτουργία, πάντως δεν ακούγεται έτσι! Η δε ιδιότητα του καθηγητού του Συνταγματικού Δικαίου, νομίζαμε ότι είναι ακαδημαϊκή και ουχί... εκτελεστική! Τι άλλο θα δούμε σε αυτή τη χώρα;
πηγη http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/09/blog-post_60.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου